De vier kinderen

Gezin ter Beek

Corrie. Pieter, Joke en Frans

Kinderen ter Beek

Kinderen ter beek

De kleine Joke met haar broers en zus. Van links naar rechts: Pieter, Joke, Frans en Corrie. Dit moet in 1927 of 1928 zijn geweest. Corrie draagt volgens de mode van de roaring twenties een haarband en haar jurk heeft alle trekken van reform kleding. De fotograaf heeft Joke ook nog apart gefotografeerd. Met die uitbundige strik in d’r haar en haar pop. De staande foto is van eerdere datum en gemaakt in Zeist. Joke, het nakomertje – ze scheelde vijf jaar met Pieter – met haar broers en zusters. Joke was een jaar of twaalf toen ze haar haar liet knippen. Waardoor vader Juul in woede ontstak en haar grootmoeder Jannetje de klassieke woorden ontlokte: `wat God doet groeien zal men niet snoeien.’ De vrouw aan de arm van Joke is een hulp in de huishouding.