Het Boschhuis in Antwerpen en USA

Het Boschhuis op een strand in Spanje. Onder een parasol in een Limburgse tuin. Op een Italiaans terras. Bij het riviertje in Zweden. Gelezen van papier of op de tablet. Deze dagen krijg ik berichten van overal. Een vriendin schrijft uit Frankrijk en noemt het boek een juweel. Daar word ik blij van, ik weet hoe kritisch ze is.

Cameraman

Een jonge cameraman met wie ik geregeld werk bekent me in een facebook-bericht dat hij geen lezer is. Eerder maakte hij melding van wat hem zoal overkomt op de camping. Buren die tegen middernacht gezellig aan de wijn gaan. Een file in het waslokaal. En andere ellende. Hij begon aan Het Boschhuis en bleef er in lezen, tot ergernis van zijn vriendin. `In anderhalve dag uit!’.

Bieb

Dat zijn fijne berichten. Net als de reacties per mail via mijn site. Een Vlieland gast schrijft:
Zo juist op het strand je boek uitgelezen, waarvan ook een gedeelte op Vlieland. Wat een prachtig boek. En wat een bronnen….Ik had het boek gereserveerd in de bieb, maar het kon voorlopig niet worden geleverd. Ik heb het toen gekocht en heb er geen bladzijde spijt van.Dank je wel voor dit mooie verhaal.

Korte broek

En een lezeres die is geboren en getogen in Lage Vuursche:
Zojuist je boek uit. Prachtig. Kon niet stoppen. Heel herkenbare situaties, onder andere de gezinssituatie. Vakanties waarin mijn vader een heel andere man was. Het hele jaar in een keurslijf en dan los. Geen driedelig pak aan maar een korte broek en slippers.

USA

Ook krijg ik foto’s. Maakte er zelf ook één. Het Boshuis zonder ch in Antwerpen. De afgelopen dagen kreeg ik Het Boschhuis in het zand. Op een terrastafel. En één uit de USA. Het Boschhuis, het heeft warempel de Grand Canyon bereikt.IMG_2792