Terug uit Tokio

Tokio, foto Pauline Broekema

Drie geweldige weken waren het. En dan bij thuiskomst uit Tokio ook nog die zending. Vijf exemplaren van de nieuwe druk van Het Boschhuis._DSC3494

De eerste is uitverkocht, als tweede druk tellen de e-boeken. Dit is, staat voorin, de derde druk. Ik blader er door heen, nog wat van de wereld door de jetlag. Mijn mail zag ik wel, op de hotelkamer in Tokio. Mooie lezersreacties waren er bij. Lezers die vragen om hulp bij de zoektocht naar de eigen plantersfamilie. Een oud-leraar die drie meisjes Kreuger in de klas had. Van het Kreugerlaantje bij Weesp. Ja, antwoord ik, dat moet familie zijn. Iemand, bezig met het verhaal van haar familie, vraagt tips.Tokio (foto Pauline Broekema)

Die leraar is enthousiast over Het Boschhuis. Zijn complimenten lees ik terwijl het Japanse vroege ochtendnieuws ons een tyfoon aankondigt en het buiten als voorbode hoost. “Wat een prachtboek, wat een schitterend verhaal, wat een stuk geschiedenis, ongelooflijk. Ik vertel het aan iedereen die het maar horen wil. Zeer warm aanbevolen.”Tokio, foto Pauline Broekema

Ik lees, pak de paraplu en mijn dag in de stromende regen kan niet meer stuk. De komende tijd post ik met enige regelmaat verhalen over mijn verblijf  in Tokio.