De band met Bladel

Kari Spijker , foto Koos kamphuis

“Bladel speelt in onze familie een grote rol” zegt Pauline Broekema. Op 23 september houdt ze er een lezing. Die wordt  georganiseerd door de Sniederskring.
“Het was een gebeurtenis die voor ons zo belangrijk is dat we er onze dochter naar hebben vernoemd. Ida is haar derde naam. En die verbindt haar en ons aan Bladel. Hoe het zit vertel ik woensdagavond 23 september, tijdens mijn lezing.”

Wel wil ze kwijt dat het gebeurde in het klooster in Bladel. En dat het alles met geschiedenis te maken heeft.
Een van de onderwerpen van haar lezing op woensdagavond 23 september.

Afbeelding (25)

Aangrijpende beelden

 

Het laatste boek van Pauline Broekema is Het Boschhuis, waarin ze ruim een eeuw geschiedenis beschrijft. Het werd lovend besproken. De NRC noemde het “dramatisch en meeslepend.” De Telegraaf oordeelde: “Met veel inlevingsvermogen geschreven.” Trouw schreef “Met haar stijl en gevoel voor detail weet Broekema aangrijpende beelden uit de geschiedenis tevoorschijn te toveren”

 

Pauline Broekema, foto: Peter Uytdehage

Foto: Peter Uytdehage

Ook krijgt ze veel lezersreacties.
“Een meeslepend boek om te lezen en vaak te herlezen. Zeer warm aanbevolen.”
“Een fascinerend, opwindend en verslavend boek dat er mag zijn.”
“Wat heb je dat ontzettend mooi opgeschreven, beeldend en invoelend, waardoor je als lezer het verhaal op een intense manier beleeft. Een prachtig monument.”
In oktober verschijnt de vijfde druk van het boek waarvan inmiddels meer dan tienduizend exemplaren zijn verkocht.

Corrie. Pieter, Joke en Frans ter Beek in Huis ter Heide

Lezen voor de lijst

 

Pauline Broekema zal vertellen over haar nieuwste boek, haar achtergrond, haar drijfveren en haar werk. Na de pauze is er ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. Mochten er aanwezigen zijn die zelf bezig zijn met onderzoek of schrijven of het boek willen lezen voor een leeskring of hun literatuurlijst dan geeft ze graag tips. “Mijn ervaring is dat veel jongeren Het Boschhuis op de middelbare school lezen voor hun lijst. Onze dochter was de eerste. Ze heeft het gelezen voor haar eindexamen, nog voor het boek officieel was verschenen.”

Signeren

Het Boschhuis

Er is gelegenheid haar boek te kopen dat ze graag signeert.
En natuurlijk zal ze, mèt foto’s, vertellen over die indringende, ontroerende gebeurtenis die haar familie en haarzelf voor altijd met Bladel verbindt.
Meer info: paulinebroekema.nl

Lezing op 23 september 2015 in Den Herd, Emmaplein 4, Bladel