Het uiterste der zee

Straks mag ik er weer op uit. Maar nu ben ik zittend achter de laptop of staand achter een zelf geconstrueerde hoge werktafel bezig met de laatste fase van het schrijven. Een inspannend proces waarmee de vrije dagen worden gevuld. Schrappen, aanvullen, herschrijven. Het omslag is er. En de titel ook.

Het uiterste der zee zal op 7 oktober bij De Arbeiderspers verschijnen. Allerlei herinneringen aan die laatste maanden voor het verschijnen van Het Boschhuis komen weer boven. De momenten dat ik fragmenten schrapte. Wist hoeveel werk er door de druk op de delete knop verdween. Of dat korte stukje tekst dat na lang wikken en wegen toch bleef en waarvan ik me herinnerde wat ik er eerst allemaal voor gelezen had.

Precies hetzelfde maak ik nu weer mee. Zeven oktober dus. Het lijkt ver weg. Maar is toch heel dichtbij.

 Auteursfoto: Merlijn Doomernik. Omslag: Nico Richter

 

IMG_8640[1]